’t Lange Pad 2023

Na de succesvolle voorstelling Zwarte Avonden, presenteert Stichting Uit de Klei de locatievoorstelling ’t Lange Pad.

In het kader van herdenken en vieren op 4 & 5 mei spelen jongeren uit de gemeente Opmeer de voorstelling ‘t Lange Pad op de Museumboerderij West-Frisia te Hoogwoud

De leidraad voor deze locatievoorstelling is het verhaal van de Joodse onderduikster Fia Schrijver. Als 2-jarig kind werd zij op de boerderij van de familie Koomen in Aartswoud gebracht om te schuilen. Haar ouders heeft ze na de oorlog nooit meer teruggezien. Ze is op de boerderij gebleven en daar opgegroeid. Welke gebeurtenissen kan Fia zich nog herinneren en hoe hebben de jongeren dat omgezet in een voorstelling?

De repetities zijn nu in volle gang en het eindresultaat kunt u bewonderen op 3,4 en 5 mei.

Dit jongerenproject van Stichting Uit de Klei komt voort uit een jarenlange samenwerking met Theater Na de Dam. Ieder jaar worden theatermakers uit het hele land benaderd met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe jongerenvoorstelling willen die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag.

Het doel van het project is dat jongeren (leeftijd 14-20 jaar) samen met een theatermaker zich gaan verdiepen in de geschiedenis van hun dorp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en dat ze ouderen uit de gemeente interviewen over hun herinneringen.

Data en tijden

3 mei om 21.00 uur
4 mei om 16.00 uur en 21.00 uur (na de dodenherdenking)
5 mei om 16.00 uur en 21.00 uur

Kaarten à €10,- zijn verkrijgbaar via www.uitdeklei.nl
Locatie: Museumboerderij West-Frisia – Koningspade 31 in Hoogwoud
Spelers: Nout Peekel, Rory Bouws, Frank Leek, Noury Neefjes, Fiene Beers & Jac Ruiter
Regie en productie: Jeroen Wals, Lore Koelemeijer en Tim de Haan