Geen categorie

Aan Tafel – bestel nu uw herinneringskleed

In het kader van 4 en 5 mei hebben dit jaar 8 jongeren uit de gemeente Opmeer zich verdiept in geschiedenis van hun dorp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn in gesprek gegaan met de laatste ooggetuigen van die oorlog en met nabestaanden.

Aan de hand van deze verhalen hebben ze een creatieve vertaalslag gemaakt in de vorm van een brief, gedicht of monoloog.

De gesprekken, indrukken en creatieve uitwerkingen zijn gefilmd, gemonteerd en kunnen worden bekeken via een interactief tafelkleed. Een inspirerend herdenkingsdoek, met foto’s en verhalen, die u thuis kunt uitspreiden over de tafel. Door de corona-crisis konden we geen theatervoorstelling maken, daarom hebben we gezocht naar de basis en de meest intieme vorm van het theater: De vertelling. Het decor is uw huiskamer, het podium de tafel, het spel in de vorm van een tafelkleed. Via originele foto’s en prikkelende vragen wordt u geleid naar QR-codes waaronder de filmpjes kunnen worden bekeken. De komende jaren zal dit worden aangevuld met meer nieuw digitaal materiaal. Zo blijft dit tafelkleed duurzaam en actue